Wil je jouw leerlingen inspireren om te experimenteren en kritisch te leren denken? Met het oog op een goede toekomst? Met de internationale programma’s van FIRST® LEGO® League doen leerlingen spelenderwijs waardevolle technische en wetenschappelijke vaardigheden op die belangrijk zijn voor de banen van morgen. De programma’s Explore en Discover van FIRST LEGO League zijn in te zetten voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd.
Plezier in wetenschap en technologie
De programma’s van FIRST LEGO League zijn opgericht in 1998 door FIRST-oprichter (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Dean Kamen en de eigenaar van LEGO Group Kjeld Kirk Kristiansen vanuit een behoefte om kinderen het plezier in wetenschap en technologie te laten ontdekken. En met succes: sinds de start heeft wereldwijd maar liefst 70 procent van de deelnemers en 59 procent van de deelnemende meisjes zich ingeschreven voor een studie in technologische richting . De programma’s van FIRST LEGO League leveren dus een gedegen bijdrage aan het toekomstperspectief van jongeren, want arbeidsplaatsen in de techniek zullen alleen maar toenemen.
FIRST® LEGO® League Discover
Kinderen van 4 tot en met 6 jaar kunnen al aan de slag met FIRST LEGO League Discover, dit is het eerste programma om wetenschap en technologie te introduceren. De ontdekkingsreis begint met een exclusief LEGO® Education Discover model. Dit model van LEGO® DUPLO is het startpunt om kinderen zelf nieuwe ontwerpen te laten maken. Hierdoor ontwikkelen ze spelenderwijs de zogeheten STEAM-vaardigheden (wetenschap, technologie, techniek, kunst en rekenen). Bijvoorbeeld het begrijpen van het verband tussen oorzaak en gevolg, leren voorspellingen te doen, leren observeren, problemen oplossen en voorstellingen opvoeren.
Het vieren van nieuwe ontdekkingen en samenwerkingen, en vooral samen veel plezier maken staat centraal in dit programma en is een goede voorbereiding op het vervolgprogramma, FIRST LEGO League Explore.
(...)
Lees het volledige artikel uit PrimaOnderwijs nr. 1 'Ode aan de leraar' online:
Reacties