Bestel hier het gratis promotiepakket voor de VakantieBieb
Via deze website kunt u als school, tot en met 31 mei 2019, gratis een promotiepakket bestellen om de VakantieBieb onder de aandacht te brengen bij uw leerlingen.

Het basispakket bestaat uit 6 setjes van elk 30 leuke giveaways (met winactie) die u kunt uitdelen aan leerlingen van groep 3 tot en met 8. Daarnaast is het mogelijk om losse extra sets van 30 giveaways te bestellen voor extra klassen.

Stimuleer uw leerlingen om te blijven lezen
Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat.

De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. Bijvoorbeeld Deze mop is top van Paul van Loon, Met opa door Europa van Tamara Bos, Level 13, Game Over van Esther van Lieshout en De Zevensprong van Tonke Dragt. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden. Een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb voor kinderen opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

Wilt u ouders informeren via uw nieuwsbrief of website? We helpen u graag met een tekstsuggestie en bijpassend beeld.

De Bibliotheek op school
De Bibliotheek op school steunt de VakantieBieb. Werkt u met deze aanpak? Dan kunt u ook bij uw leesconsulent terecht voor meer informatie.

Koninklijke Bibliotheek
De VakantieBieb is een dienst van de Koninklijke Bibliotheek (KB). De KB wil hiermee de samenwerking tussen scholen en bibliotheken stimuleren, zoals zij dit ook doet via de Bibliotheek op school in samenwerking met Stichting Lezen.

Let op: via deze bestelsite bestelt u een promotiepakket voor het primair onderwijs. Een promotiepakket voor het voortgezet onderwijs bestelt u hier.

Vul uw bestelcode in en klik op "Login"
Heeft u geen bestelcode? Klik op "Ga verder"