Leerlingen en docenten van De Theaterhavo/vwo hebben eigen digitaal lesmateriaal ontwikkeld. Het materiaal is bedoeld om leerlingen op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met kunstvakken.
Theaterlab
In het kader van Citylab010, een initiatief van de gemeente Rotterdam, hebben Inge van Rossum en Kristel Fidder namens De Theaterhavo/vwo een subsidieaanvraag ingediend voor Flippen in Rotterdam, actieve leerlingen in de klas! Zowel de school als de docenten zijn van mening dat de klassikale manier van lesgeven niet meer voldoet aan deze tijd. Na goedkeuring hebben zij samen met leerlingen een theaterlab opgezet waarin ze hun eigen digitale lesmateriaal ontwikkelen. Het digitale lesmateriaal omvat kwalitatieve instructiefilmpjes voor de kunstvakken drama, zang en dans. Door inzichten van vakdocenten en leerlingen wordt geprobeerd om onder andere kunstgeschiedenis meer met de praktijk te verbinden.
Vlog over Martha Graham
In het theaterlab hebben de leerlingen van De Theaterhavo/vwo een onderwerp gekozen dat hen fascineerde uit één van de kennisclips die de docenten eerder hadden gemaakt. Na onderzoek mochten de leerlingen de ontdekte kennis gaan verfilmen op een manier die hen aansprak. Saar Ellebroek is één van de leerlingen die heeft deelgenomen aan het theaterlab. ‘Met Flippen in Rotterdam ben je eigenlijk op een hele ontspannen en leuke manier aan het leren. Je verdiept je ook veel meer in de lesstof en mag het helemaal je eigen je maken. Samen met een klasgenootje heb ik bijvoorbeeld voor onze vlog over Martha Graham in het centrum gefilmd.’
Aanmelden voor het digitale lesmateriaal kan op www.hofpleinrotterdam.nl